Skip to content
6 juni, 2023

ByggArvid har vunnit uppdrag att bygga kontorsbyggnad vid Nobias nya fabrik i Jönköping

ByggArvid meddelar stolt att de har vunnit ett uppdrag från köksspecialisten Nobia som är ledande inom kökstillverkning i Europa. Projektet kommer att involvera produktionen av en kontorsbyggnad, personalutrymmen samt övriga komplementbyggnader på en yta av cirka 4000 kvadratmeter på Torsviks Industriområde söder om Jönköping. Hela Nobias nybyggnation av ny produktionshall är cirka 123 000 kvadratmeter.

Nobia utvecklar och designar kök för livet, vilket innebär att de skapar väldesignad och funktionella kök som möjliggör en hållbar livsstil och minskad klimatpåverkan. Med sina sexton starka lokala varumärken drar Nobia nytta av samarbetet och strävar efter att vara ledande inom design och hållbarhet. Tillsammans utger de Europas ledande köksspecialist. Samarbetet mellan ByggArvid och Nobia kommer att genomsyras av en stark gemensam strävan efter hög kvalitet och hållbarhet i såväl byggproduktion som i arbetsklimat.

ByggArvid startar projektet med inköp och projektering, och kommer att vara på plats från maj 2023 till mars 2024 för att genomföra arbetet. Projektet ska miljöcertifieras enligt BREEAM-SE nivå Excellent, en certifiering som ställer hårda krav på projektets miljöprestanda.

– Certifieringen ställer hårda krav inom flera olika områden, berättar Per Walfridsson, entreprenadchef på ByggArvid. Till exempel innefattar detta inomhusklimat, energianvändning, vattenhushållning och vår avfallshantering. De höga miljöambitionerna för byggnaden är inte bara en investering i vår planet, utan också en drivkraft för ByggArvids fortsatta utveckling inom hållbara lösningar.

Uppdraget åt Nobia ger ByggArvid en möjlighet att visa upp sin expertis och erfarenhet av kommersiella byggnader, men också sin förmåga att arbeta nära sina partners med goda dialoger. ByggArvid strävar alltid efter att färdigställa samtliga projekt med alla rätt för att undvika att behöva komma tillbaka och störa kundens verksamhet.

Byggnadens omfattande area medför en stor etablering och många involverade, något som inte undgått ByggArvids platschef Fredrik Ternander.

– Visst är det spännande! Det händer grejer överallt och det är en etablering på cirka 60 bodar vilket är mycket större än vad jag vanligtvis stöter på. Nu ser jag fram mot att våra yrkesarbetare kommer på plats.

Representanter från ByggArvid uttryckte sin glädje över att ha vunnit detta projekt och ser fram emot att arbeta tillsammans med Nobia för att slutföra detta projekt på ett framgångsrikt sätt. Projektledare Anton Wistberg menar att med erfarenhet från liknande projekt samt med en kunnig och engagerad personal, har de vad som krävs för att leverera ett högkvalitativt resultat och skapa en välmående arbetsplats.

– Det är viktigt att personalen mår bra och att samarbetet mellan alla som är involverade i projektet fungerar. Genom att fokusera på att upprätthålla en positiv arbetsmiljö och god kommunikation kan projektet bli mer produktivt och framgångsrikt. Vi strävar alltid efter att alla ska skapa ”goda tillstånd”. Detta bidrar till en mycket trevligare och socialt hållbar arbetsplats.