Skip to content

Goda relationer ger större möjligheter för Bogesunds El & Tele 

På 20 år har Bogesunds El & Tele gått från liten elfirma till nationell aktör med uppdrag över hela Sverige. Bakom framgången ligger en filosofi som resulterat i både nöjdare anställda och stabil tillväxt. Och allt handlar om relationer.

Sedan starten år 2000 har Ulricehamnsbaserade Bogesunds El & Tele vuxit rejält. Som specialist på krävande elinstallationer arbetar man med partners över hela Sverige. Från fotbollsarenor i Jönköping till förskolor i Gällivare.

På två decennier har Ulricehamnsföretaget har gått från liten elfirma till nationell aktör med över 40 anställda. Men den grundläggande filosofin är densamma.

– Vi bestämde från start att vi ska prioritera våra anställda. Det skapar ett ansvarstagande och ett driv som betalar sig och resulterar i en högre kvalitet. Det har visat sig vara en framgångsfaktor och den konkurrensfördel vi hoppades på, berättar Joakim Lundberg, vd på Bogesunds El & Tele.

”Vi vill kunna stå för vår leverans”
Samarbetet med ByggArvid sträcker sig decennier tillbaka. Joakim, som själv varit i branschen sedan 80-talet, ser en tydlig skillnad i utvecklingen av de nationella byggbolagen och entreprenörer som ByggArvid.

– För nationella byggbolag kan det vara stor lokal skillnad på hur projekten bedrivs och vad som prioriteras. Många gånger är det priset som räknas och inte mycket annat. Hos ByggArvid drar alla åt samma håll och har en förståelse för vad som faktiskt påverkar kalkylen i slutändan, berättar Joakim.

”Hos ByggArvid drar alla åt samma håll och har en förståelse för vad som faktiskt påverkar kalkylen i slutändan.”

Joakim tar ett exempel:

– Som underleverantör vill vi kunna stå för vår leverans. Det finns material på marknaden som kostar mindre att köpa in, men som inte håller en kvalitetsnivå vi kan stå för och kanske måste ersättas efter ett år. I de fallen väljer vi alltid kvalitet före pris. ByggArvid delar vårt tänk och vet att kvalitet lönar sig i längden.

Bogesunds El & Tele väljer därför sina samarbeten med omsorg. Genom att samarbeta med aktörer som har liknande värderingar, ökar möjligheterna till ett lönsamt och väl genomfört projekt.

– Vi föredrar att samarbeta med aktörer som delar våra värderingar om kvalitet och låga garantikostnader. Helt enkelt för att det lönar sig. Det är en stor anledning till att vårt samarbete med ByggArvid sträcker sig över decennier. Vi har samma prioriteringar, berättar Joakim.

Tätt samarbete ger större möjligheter
Ett tydligt exempel på hur goda relationer är värdeskapande är Bogesunds El och ByggArvids senaste gemensamma projektet – Etapp 4 av Lager 157’s logistiknav på Rönnåsen i Ulricehamn. Ett projekt med en tidplan som kräver minutiös planering och ett prickfritt genomförande för att hållas.

– Vi satte oss ner med ByggArvid och pratade igenom projektet. Tillsammans landade vi i att, jo, det är faktiskt möjligt med den här snäva tidplanen om vi bara gör så här och så här. Det hade inte fungerat om vi inte haft en god relation och en delad omsorg om ordning och reda, berättar Joakim.

”Vi föredrar att samarbeta med aktörer som delar våra värderingar om kvalitet och låga garantikostnader.”

”ByggArvid har ett rejält försprång”
Faktum är att Joakim också märker ett skifte i hur de största byggbolagen i Sverige tänker kring samarbeten.

– Jag lyssnade på en vd för en av våra största byggentreprenörer och han pratade om vikten av goda relationer för att säkerställa en lönsam leverans. Men deras storlek gör det svårt i praktiken. Där har aktörer som ByggArvid ett rejält försprång, genom att alla på företaget lever upp till de grundläggande värderingarna. Vi vet att samarbetet kommer att fungera, varje gång. Det är otroligt värdefullt, avslutar Joakim.

FAKTA: BOGESUNDS EL & TELE

Grundat: År 2000

Antal anställda: 42 st

Säte: Ulricehamn

Omsättning 2023: 160 miljoner

VD: Joakim Lundberg

Delad filosofi
”Grunden till ett lyckat samarbete sitter värderingarna. Vi delar vår yrkesstolthet med ByggArvid, vilket gör det lätt att samarbeta. Vi prioriterar båda kvalitet eftersom vi vet att lönar sig i längden.”

Goda relationer
”Vi känner folket på ByggArvid och vet vad vi kan förvänta oss på byggarbetsplatsen. Det gör att våra kalkyler stämmer bättre med slutresultatet, vilket alla tjänar på.”

Ordning och reda
Våra anställdas arbetsmiljö är en prioritering för oss. Ordning och reda på byggarbetsplatsen är därför extremt viktigt, vilket ByggArvid verkligen lever upp till.

Joakim 3 nycklar till ett lyckat projekt

Vilka möjligheter ser du?
Logistiknav, förskolor, eller bostäder? På ByggArvid är vi drivande i utvecklingen mot framtidens hållbara hem och mötesplatser. Oavsett vilka möjligheter du ser hjälper vi till att förverkliga dem.

Vår Marknad- och affärschef Per lyssnar gärna till dina tankar.