Skip to content
22 mars, 2022

Högt tryck på intresset av för bostäder när ByggArvid AB ska bygga radhus i Borås

Med endast en QR-kod och ett budskap ”Fint läge? Detta kan bli ditt nya hem” på en enkel skylt utmed vägen i stadsdelen Hestra i Borås, samt någon annons i sociala medier har intresseanmälningarna strömmat in. Med försäljningstart i maj ska ByggArvid bygga hem åt 18 nya familjer.

ByggArvid utvecklar och projekterar 18 bostadsrätter fördelade i nio parhus i Hestra, Borås. Området NaturRutan ligger i ett befintligt område i Hestra där obebyggda fastigheter är svåra att hitta. ByggArvid är ännu i tidigt skede, men redan nu uppmanas intressenter av NaturRutan att göra en intresseanmälan för att vara först att få ta del av nyutgiven information. Ett tydligt intresse har setts bland både personer som redan är bofasta i Hestra, men också bland dem som blir Hestrabor för första gången.

– Visst är det roligt med det stora intresset, säger Hanna Jarneving, projektutvecklare av bostäder på ByggArvid. Något som jag tror är en stark dragkraft är det fina läget, fortsätter hon. Som namnet NaturRutan säger, ligger husen i ett område med naturen som närmsta granne. Vi har en tydlig vision att bevara så mycket som möjligt av den naturliga tomten och att de boende ska känna hemkänslan direkt de svänger in på Pianogatan.

Husen ska omringas av närheten till såväl naturen, den privata sfären som gemenskapen och samvaron med grannarna på Pianogatan. Hållbarheten är en självklarhet och ska genomsyra projektet ekologiskt, socialt och ekonomiskt för de boende.

naturrutan borås