Skip to content
Musikhjälpen2022 ByggArvid

Musikhjälpen 2022

Musikhjälpen är evenemanget som sprider kunskap om och samlar in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Tre programledare sänder radio och tv dygnet runt i 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och andra gäster som engagerar sig. Vi stödjer Musikhjälpen 2022. I år är vi stolta sponsorer till Bygg- och Anläggningsprogrammet vid Tingsholmsgymnasiet i Ulricehamn. Eleverna bygger ett förråd på 12 m2 med ett uppskattat värde till 115.000 SEK. Bygget av förrådet är i full gång och vi har träffat årets elever och läraren Magnus. Kika på vad de säger om deras bidrag till Musikhjälpen.

Den 15/12 kl.14.40 plingade byggeleverna från Tingsholmgymnasiet och lärare Magnus på i glasburen på Kungstorget i Göteborg. Vi fanns på plats och följde deras medverkan. Nu kan du i efterhand se klippet när de gästade buren nedan.

Vårt bidrag Sponsring av material till ett utomhusförråd som auktioneras ut till Musikhjälpen.
Byggprogrammet på Tingsholms Gymnasiet Förstaårseleverna bygger förrådet.
I stolt samarbete Tillsammans med några av våra självklara samarbetspartners gör vi projektet möjligt.

Ett gemensamt engagemang

I Ulricehamn finner du Tingsholms Gymnasiets byggelever. De är våra framtida kollegor och det är dem vi ska bygga framtiden för och tillsammans med.

På Tingsholm finner du också deras yrkespedagog Magnus Persson. Magnus är en viktig nyckelperson till projektet ”Utomhusförrådet”. Han kommer tillsammans med sina byggelever stå för byggnationen av förrådet.

Vi på ByggArvid är stolt sponsor till utomhusförrådet. Tillsammans med några av våra självklara samarbetspartners har vi gått med gemensamt engagemang i projektet. Eleverna får ett projekt som dels ger dem erfarenhet och kunskap, men också ett projekt där de bygger något för någon annan. Förrådet kommer att auktioneras ut där pengarna går oavbrutet till Musikhjälpen. Att förrådet ska levereras till en kund gör det därför ännu viktigare att eleverna sköter arbetet på ett korrekt sätt. Elevernas driv vid projektet grundar sig också i att deras arbete landar i en god sak.

 

Visst att jag har hjälp utav eleverna, men det står och faller på att företag hjälper till. Utan företagen hade detta inte fungerat över huvudtaget.

Magnus Persson, bygglärare Tingsholms Gymnasiet.

Vi är stolt sponsor

Tillsammans med några av våra lokala självklara samarbetspartners bidrar vi till Musikhjälpen och gör utomhusförrådet möjligt.

Utomhusförrådet

Genom att buda på utomhusförrådet är du med och stödjer Musikhjälpen. Vi står för transporten av förrådet och tar det till dig – vart du än befinner dig i vårt avlånga land. Förrådet förväntas vara klart för leverans i början av juni 2023.

FAKTA

  • Förrådet blir 2480 mm x 4800 mm, 12m2 utvändig panel.

  • Förrådet kommer ha en innervägg och bilda två sektioner.

  • Den mindre sektionen kommer isoleras och kläs invändigt i OSB-skiva och bli varmförråd.

  • Två dörrar till varje sektion, där en av dörrarna är dubbeldörr.

  • Fasadbeklädnad i stående träpaneler – DU VÄLJER VALFRI KULÖR!

  • Tak består av takpapp.

  • Värde för endast material: 80.000 SEK!

Musikhjälpen 2022 ByggArvid

Buda på utomhusförrådet

Nu kan du bli förrådets ägare. Lägg ditt bud och följ aktionen via Tradera.

Musikhjälpen 2022: För en tryggare barndom på flykt från krig

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Programmet sänds den 12-18 december från Kungstorget i Göteborg. Årets programledare Oscar Zia, Tina Mehrafzoon och Klas Eriksson sänder  dygnet runt i 144 timmar. Under deras tid i ”Glasburen” på Kunstorget får de besök av artister och andra gäster som engagerar sig. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet.

Årets tema är ”För en tryggare barndom på flykt från krig”. 42 miljoner barn är på flykt och tvingas till en otrygg barndom med en osäker framtid. Många av barnen är föräldrarlösa, har utsatts för våld och upplever en vardag med brist på självklara saker som ett tryggt hem och möjlighet att gå i skolan. Många har aldrig upplevt något annat än livet i ett flyktingläger. Bidrag till Musikhjälpen kan till exempel gå till att ordna tillfälliga skolor och barnvänliga platser i flyktingläger.

Det här är Musikhjälpen

Ett evenemang som sprider kunskap om och samlar in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof.

Stort tack till våra självklara samarbetspartners. Tillsammans gör vi det möjligt och bidrar till Musikhjälpen.