Skip to content
Byggentreprenad
ByggArvid bygger produktionshall år Ceos i Nässjö

Ceos

ByggArvid har vunnit förtroendet att uppföra en produktionsanläggning åt Fritzøe Eiendom AB och Ceos i Nässjö. Anläggningen, som får en yta på 22 000 kvadratmeter, ska miljöcertifieras enligt BREEAM-SE nivå Exellent, en certifiering som ställer hårda krav på byggnadens miljöprestanda.

Projektet innebär att ByggArvid uppför en produktionsanläggning åt Fritzøe Eiendom AB i Nässjö där träspecialisten Ceos AB´s produktion ska vara belägen. Projektering är påbörjat och inom kort väntar byggstart. Ceos ska starta sin produktion i Nässjö till årsskiftet då lokalen ska vara färdigställd. Kontorslokalerna ska vara klara för inflytt i mars år 2024. Den tighta målsättningen för färdigt projekt ser ByggArvid som en utmaning, men företaget känner sig trygga i att klara dessa tidsplaner tack vare snabba beslut i upphandling och bra återkoppling från beställarorganisationen.

ByggArvids Entreprenadchef Per Walfridsson uttrycker sin stolthet över att få utföra denna anläggning åt Fritzøe Eiendom och Ceos och att de blir deras nya självklara samarbetspartners. Han är också ödmjuk och stolt över att beställaren, trots utmanande läge i omvärlden, vågar satsa och uppföra projektet tillsammans med ByggArvid.

– Dialogen och samarbetet med Fritzøe Eiendom och Ceos är väldigt bra, säger Per Walfridsson. Vi upplevde tidigt att det var en ömsesidig bra känsla gällande samarbetet såväl med beställaren Fritzøe Eiendom samt beställarens representant BSV, vilka vi känner väl till från tidigare projekt.

Produktionsanläggningen ska klassas enligt certifieringssystemet BREEAM. Certifiering enligt BREEAM ger fastighetsägaren möjligheten att certifiera sin byggnad enligt svenska regler och standarder, samtidigt som man får en byggnad som går att jämföra internationellt. Certifieringen innebär hårda krav på byggnadens miljöprestanda inom områden som energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning och avfallshantering. Detta skapar en byggnad som starkt bidrar till en bättre miljö, men också bidrar till ByggArvids fortsätta utveckling inom hållbara lösningar.

Byggherre

Fritzøe Eiendom AB

Ort

Nässjö

Typ

Produktionsanläggning

ByggArvid ordnade ett första offentligt första spadtag för Ceos Fritzoe i Nässjö

Just nu

Vi har börjat byggnationen av produktionsanläggningen åt CEOS Fritzoe i Nässjö – ett symboliskt första spadtag har utförts.

Ceos

Hantverksgatan 571 34 Nässjö