Skip to content
4 november, 2021

Vi bygger nytt bostadsområde i Ulricehamn – invigde med ett första sprängtag

Tillsammans med Ulricehamns kommunala bostadsbolag Stubo bygger vi 56 nya hyresrätter. Bostadsområdet Stockrosen kommer att bestå av två hus med åtta respektive sju plan där hållbarhet står i fokus. Den 3 november bjöd vi på ByggArvid och Stubo in till första sprängtag.

Projektet Stockrosen är vårat andra nybyggnadsprojekt tillsammans med Stubo. Tidigare har vi producerat projektet att bygga Stubos nya kontor.

– Vi ser fram emot att samarbeta med ByggArvid med nyproduktionen av hyreslägenheter på Stubo AB. Från vår sida är det en långsiktig satsning vi gör på Stockrosen som vi är väldigt stolta över. Vi har tänkt mycket på den goda boendemiljön och även på att här skapa en fastighet som är modern, tillgänglig och energieffektiv, säger Erica Waller, VD på Stubo AB.

ByggArvids VD Elisabeth Dahlgren berättar att den totala ordersumman uppgår till 82,3 miljoner och är ett stort projekt på hemmaplan i Ulricehamn.

– Vi är väldigt glada och stolta över att åter få genomföra ett projekt tillsammans med Stubo AB då vi känner ett stort förtroende och kunskap hos vår byggherre, fortsätter Elisabeth. Vi är självklart även stolta över vår personal och hela arbetsstyrkan som redan tidigare visat att det går att bygga kvalitet kostnadseffektivt. Tillsammans med vår strävan att alltid arbeta våra värderingar ödmjukhet, engagemang och stolthet, är detta en stor del i vårt vinnande koncept, säger Elisabeth.

– Projektet blir det största hittills för Stubo och kommer att ha en hög miljöprofil, berättar Erica. Husen kommer att ha hybridsolceller som producerar både el och varmt vatten. Det varma vattnet från solcellerna kommer på sommartid att värma borrhålen för bergvärmen. Systemet innebär också att det vatten som pumpas upp sommartid används för att kyla ner ventilationen så att det bli svalare i husen, säger Erica.

Projektet planeras vara färdigställt vintern 22/23.